Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Καμία συμμόρφωση με τις Δικαστικές Αποφάσεις η Κρατική Εκκλησία του Ιερωνύμου…


…πάρτι παρανομιών και διαφθοράς.



Διαβάζω και μεταφέρω από το προσωπικό Ιστολόγιο του κ. Γρηγόριου Σταμούλη http://stamoulisgrigoris.blogspot.gr 

Ασέβεια προς τους θεσμούς.

Διόρθωση σφάλματος:
Εις την προηγούμενη ανάρτηση με ημερομηνία 22/9/2015 δεύτερη παράγραφο ανέφερα λανθασμένα ότι: ....να εφαρμοσθεί η απόφαση 131/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία εξαφάνισε την ποινή της οριστικής απολύσεώς μου από το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο με πρόεδρο τον μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο. Η σωστή διατύπωσις είναι: να εφαρμοσθεί η απόφαση 131/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία εξαφάνισε την ποινή της οριστικής απολύσεώς μου από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΑΥΣΕ), με πρόεδρο τον μητροπολίτη Μ....... & Κ....... κ. Α....... 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 131/2014, εξεδόθη εις το όνομα του Ελληνικού Λαού χωρίς να εφαρμοστεί από την πλευρά της Κρατικής Εκκλησίας. Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός. Εάν έδιδε εντολή ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’, να εφαρμοστεί η ως άνω απόφαση του ΣτΕ, αυτομάτως έπρεπε να μου καταβάλουν τους παρακρατηθέντας μισθούς του ¼ από τον μήνα Απρίλιο του 2001. Παραλλήλως έπρεπε να αμείβομαι με τον κανονικό μου μισθό χωρίς την περικοπή του ¼. Είναι φανερό ότι αυτή η εκδικητική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων της κρατικής Εκκλησίας αποσκοπούσε στην οικονομική μου εξαθλίωση, ώστε να αδυνατώ να συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα. Παρά την στέρηση του ¼ και του κανονικού μου μισθού κατόρθωσα να καταθέσω εμπροθέσμως τρεις εφέσεις στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΑΥΣΕ) της Εκκλησίας. Τι ειρωνεία κ. Ιερώνυμε με απολύσατε για τον λόγο αυτόν; Έχω το δίκιο και η μακαριώτητά σας   την δύναμη της εξουσίας η οποία υπερίσχυσε.         
Δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ περιφρόνησε, αγνόησε τα ιερά θέσμια και τα υπ` αυτών απορρέοντα. Αποφασίζει διατάσει και υπογράφει χωρίς να έχει γνώμονα ούτε το Ιερό Ευαγγέλιο ούτε τους Νόμους του κράτους. Ο αρχιεπίσκοπος ως ευφυής άνθρωπος πριν με απολύσει έπρεπε να είχε ορθή τοποθέτηση επί του όλου ζητήματος. Έριξε πολύ χαμηλά το αρχιερατικό αξίωμα. Γι` αυτόν η πλέον εύκολη λύση ήτο η απόλυσίς  μου μόλις τρία χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή μου. Η πράξη του αυτή ας είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.
Εις τον προταθέντα από τον αρχιεπίσκοπο και εκλεγέντα με 72 ψήφους κ. Γαβριήλ Παπανικολάου, έχω να παρατηρήσω ότι έκανε πολύ κακή αρχή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Επαναπαύομαι και εμπιστεύομαι τον δικαιοκρίτη Κύριο. Σ` Αυτόν, που γνωρίζει το περιεχόμενο της καρδιάς μας, τις αδυναμίες και τα πάθη μας. Αλλά και τις πλοκές των σχεδίων, που απεργάσθησαν οι εμπλεκόμενοι εις την εξόντωση ενός κατώτατου υπαλλήλου με αθέμιτα μέσα και πονηρές διαβουλεύσεις εντός των χαλκευτηρίων της κρατικής Εκκλησίας. «έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ` ορά». ( Υπάρχει οφθαλμός της θείας Δικαιοσύνης, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα ).       
 Με την συμπεριφορά του ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄ ουσιαστικά αντιπαρέρχεται τα ουσιώδη προβλήματα που μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία. Τον ενδιαφέρει περισσότερο η επιφάνεια και η προβολή ενός τυπικού κοινωνικού έργου. Τις δικαστικές αποφάσεις που με αφορούν τις αντιπαρέρχεται σκοπίμως μη σεβόμενος την δικαιοσύνη. Το γεγονός αυτό είναι φανερό από το Απόγραφο του Συμβουλίου της Επικρατείας εν ονόματι του ελληνικού λαού το οποίο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.              


  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.  

 Παραθέτω την σχετικήν ερμηνείαν του Απογράφου:  
 «Από τις διατάξεις των άρθρων 918 παρ. 1 και 924 εδ. α', β' ΚΠολΔ προκύπτει, ότι αναγκαστική εκτέλεση μπορεί να γίνει μόνον βάσει αντιγράφου του εκτελεστού τίτλου που έχει τον εκτελεστήριο τύπο (απόγραφο). Ο εκτελεστήριος τύπος συνίσταται στην έκδοσή του στο όνομα του ελληνικού λαού και στη διαταγή προς όλα τα αρμόδια όργανα να εκτελέσουν τον τίτλο. Η διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως αρχίζει από την επίδοση στον καθ' ου η εκτέλεση αντιγράφου του απογράφου με επιταγή προς εκτέλεση, η οποία (επιταγή) γράφεται κάτω από το αντίγραφο του απογράφου και πρέπει να ορίζει με ακρίβεια την απαίτηση. Συνεπώς για την έγκυρη επίσπευση αναγκαστικής εκτελέσεως δεν αρκεί η κατ’ άρθρο 904 ύπαρξη εκτελεστού τίτλου, αλλά είναι αναγκαίο να έχει περιβληθεί ο εκτελεστός τίτλος με τον εκτελεστήριο τύπο, δηλαδή με την εντολή (διαταγή) προς τα όργανα της εκτελέσεως να προβούν βάσει αυτού σε εκτέλεση. Ο εκτελεστήριος τύπος τίθεται στο πρωτότυπο του εκτελεστού τίτλου».